LESERNES SIDER 

De tre første bindene i serien er lagt ut i sin helhet på internett. Klikk på titlene for nærmere opplysninger!

Alle tolv bøkene kan nå kjøpes samlet på CD-rom for kr. 100,- pluss porto. Send mail til Dag Ove Johansen  

04.01.2005:

I og med at serien for lengst er avsluttet, er det nå bare muligheter til å få første bok gratis når man abonnerer på hele serien.

Du kan likevel skaffe deg hele serien på følgende vis:

Alle tolv bøkene kan nå kjøpes samlet på CD-rom for kr. 199,- . Send mail til Dag Ove Johansen  

**************************************************

Du kan lese hva Leserne mener om bøkene her. Det er kommet mange flotte tilbakemeldinger fra leserne gjennom høsten 2002 og nyåret 2003. Det ser ut til at serien etter hvert tar tak i folk....

***********************************************

*************************************************

4.-12.august:

SHAMAN ON WHEELS....

Rapport fra bok-turen gennom deler av Finnmark og Nord-Troms 4. - 12. august er nå klar:

Les den her.

Forfatteren dro på bokturné i Finnmark og Troms med bilen fullastet av signerte utgaver av bok nr. 1, RAVNEDRØM, som ble utdelt GRATIS på turen. Det ble lagt ut/delt ut bøker langs hele ruten så lenge det var bøker igjen i bilen. Se etter signerte utgaver av RAVNEDRØM på bensinstasjoner, butikker, kiosker, bokhandler osv. på strekningen Drag, Ballangen, Narvik, Abisko: Lapporten (Sverige)Kautokeino, Mieron, Masi, Karasjok, Skoganvarre, Lakselv, Indre-Billefjord, Olderfjord, Skaidi, Kvalsund, Hammerfest, Alta, Talvik, Storsandnes, Burfjord, Olderdalen og Skibotn.

*********************************************** 

 

14.juli:

Omslagsbildene til SJAMANENS RIKE er laget av Boro Pavlovic som oljemalerier i A-3-størrelse. Bildene hans er blitt fremhevet av mange lesere som de beste omslagsbildene noensinne innenfor denne typen underholdningslitteratur.

 

10.juli:

T-skjorte med motivet fra den kommende bok nr. 4, VINDMARKENE, laget i forbindelse med Finnmark-turneen 4.-14.august. Resultatet ble strålende.

 

 

På denne siden er det dessuten plass til innspill og kommentarer fra leserne. Send gjerne epost direkte til forfatteren av serien, Dag Ove Johansen

Det er kommet mange meget gode reaksjoner på seriens første bok til forfatteren muntlig, både fra unge og gamle av begge kjønn.

Dette er den første skriftlige kommentaren:

13.03.2002:

Dette her lover godt. Boka er velskrevet, engasjerer og man får bare lyst å fortsette å lese. Nå avhenger alt av bokanmelderne og at de samisk engasjerte er med på å markedsføre. Altså etter min mening bør dette bli en suksess (Hilmar Nilsen, Porsanger)

Noen anmeldelser hentet fra nettbokhandelen www.mao.no:

Ravnedrøm
Dette er første boka i serien "Sjamanens rike", og den er ganske annerledes enn andre serier. Handlingen foregår blant samene nord i Norge og blant eskimoene i Alaska. Eskimoene mister sitt levegrunnlag når andre folk jakter på hvalross og sel, så amerikanske myndigheter inviterte samer fra Finnmark over til Alaska for å lære eskimoene reindrift.
Dette er bakgrunnen for denne oppdiktede historien, men vi kommer ikke særlig langt i denne boka. Samene har ennå ikke fått invitasjonen ved bokas slutt. Vi følger både eskimoene og samene et stykke på vei i deres liv, men jeg synes det går seint med å få disse historiene knyttet sammen. Isteden skjer det mye som ikke har noe med saken å gjøre blant samene, og jeg må innrømme at jeg ikke helt først forstod hensikten med alt som skjedde, før jeg var i kontakt med forfatteren og fikk det forklart.
Jeg synes også det er litt lite forklaringer rundt samenes levemåte, det virker som om forfatteren tar det for gitt at alle vet en del ting om samer. Jeg vet veldig lite og satt igjen med en del spørsmål etterpå. Boka var spennende enkelte steder, men jeg håper historien utvikler seg mer etter hvert. (Poeng: 4 av 6)
Huldra

Interessant satsing
Dette er den første boka i serien "I sjamanens Rike". Det er planlagt tyve bøker i denne serien som forteller om en mindre kjent arbeidsutvandring på 1800-tallet.
De aller fleste her til lands har slektninger som emigrerte til Amerika. Det som færre vet om er at det ble hentet over to kontingenter samer til Canada. Disse skulle lære opp inuittene i reindrift. Amerikanerne som hentet over samene mente at dette var et intelligent og arbeidsdyktig folk som kunne være til stor hjelp "over there". Her heime i Norge var jo forholdene for samene helt annerledes. Og enda i dag sliter mange for å aksepteres.
Forfatteren har sjølsagt skapt karakterer som vi kan identifisere oss med, og som ikke har direkte rot i virkeligheten. Alt i alt ei god bok som anbefales. Må vel nevnes at den hører til i "kiosklitteraturen" og må leses deretter. Men det har ingenting og si for leseropplevelsen. (Poeng: 5 av 6)
Nini

Romanserie med historisk bunn
Boka tar utgangspunkt i historiske hendelser fra Finnmark og Alaska, da norske samer førte rein over til Alaska for å lære eskimoene reindrift.
Handlingen foregår parallelt mellom samegutten Ande og hans liv som reingjeter, og hendelser på Teller reindriftsstasjon i Alaska.
Vi følger Ande på reinflyttinga til Stjernøya om våren, gjennom sommeren og på høsten tilbake til Kautokeino. Han er en begavet gutt, og har Ravnedrømmer, som varsler om ulykker og framtida.
Fra Alaska får vi med oss bakgrunnen for innføringa av rein, og det første forsøket. Det er historia om Ande som er mest spennende, men det kan hende det går trått å lese om Alaska, fordi man har så lite forhold til folket og landet der. Gleder meg til bok nr 2! (Poeng: 5 av 6)
Lene, Trondheim