VESTENFOR SOL er tredje bok i serien SJAMANENS RIKE.  

 • RAVNEDRØM, FROSTMÅNE og VESTENFOR SOL, er i sin helhet lagt ut på nett slik at du kan se hvordan det hele fungerer på CD-rom'en. Du kan prøve deg på de lettleselige utgavene av tre første bøkene ved klikke på lenkene under:
 • RAVNEDRØM
 • FROSTMÅNE
 • VESTENFOR SOL
 • Les utdrag fra boken her.
 • Denne boken er tilegnet Leif, vår alles Bror,og til minne om hans kjære Jorid, som døde 27.mars 2002.
 • En spesiell takk til disse gjestfrie menneskene som inviterte meg til overnatting under min månedlange researchtur til Alaska og Canada sommeren 2000: Mike Babb og Pearl Sedacca, Nome, Joyce Jenkins, Petersburg, Erling FriisBaastad og Patricia Robertson, Whitehorse, Kim og Audrey Thiele, South Birchwood utenfor Anchorage – alle sanne representanter for The Last Frontier.
 • Ellers en takk til disse hjelpere og støttespillere:
 • Joyce Alig, Ohio, Cindy Roland, Skagway/Fairbanks, Sharonne Maldaver, Whitehorse, ordfører Leo Rasmussen, Nome, Jim Wood, Anchorage, Carl og Betty Henning, Sitka, forfatter Dick North, Dawson City, Canada/Mackay, Idaho, Peter L. Corey, Sitka, Sean Topkok, Fairbanks, Murray Lundberg, Fairbanks, Ande Somby, Tromsø, og særlig professor Ørnulv Vorren, Tromsø, som utga "Samer, rein og gull i Alaska", som utløste hele romanserien. Researchturen kan besøkes på http://www.geocities.com/empatia.geo/alaska–2000.htm
 • Les Tones anmeldelse her.
 • Kart over reiseruten for den første gruppen av samer som dro over fra Kautokeino til Alaska i 1894. Kartet finner du her

 

Leserne mener om VESTENFOR SOL:

"Jada! Dette er absolutt leseverdig. Jeg synes du har både en Jack London, en
Kjell Hallbing i deg når du maner fram skikkelsene i fortellingen. Du
opplever denne ravnedrømmen når du beskriver den slik en ekte sjaman gjør
det. Stå på og lykke til..."
(Hilmar Nilsen)

 

Dette er baksideteksten på VESTENFOR SOL:

Ande er rastløs ute på viddelandet. Han savner Marit, men føler at kjæresten har sviktet ham nå som hun er i skolemester Johannes Hopsviks tjeneste. Når Ande får tilbud om å reise til Alaska for å lære de innfødte reindrift, er det en fristende utfordring. Han har allerede hatt mange drømmereiser over havet, til det nye landet, der ravnebroren venter.

Og i drømmen har kvinnen med fakkelen lokket ham.

Det er underlige tegn og underlige tider...

 

Brått sto de to mennene ansikt til ansikt for første gang. De møttes som to fremmede, men likevel var det som om de hadde kjent hverandre lenge.

- Tulugaq! utbrøt eskimoen og la begge nevene på Andes skuldre.

Øynene hans strålte. Selv om Ande ikke forsto det mannen hadde sagt, gikk det plutselig opp for ham at dette var mannen fra ravnedrømmene. Erkjennelsen av dette ble så mektig at han kjente beina visne under seg.