VINDMARKENE er fjerde bok i serien SJAMANENS RIKE.  

  • Les utdrag fra boken her.
  • Denne boken er en tributt til en av stifterne av Nordnorsk Forfatterlag på Kjerringøy i 1972, den nå avdøde forfatteren Kjell Sandvik, som ga en av sine siste bøker samme tittel for mange år siden. NnF feiret sitt 30-årsjubileum i august 2002 - på Kjerringøy...
  • Boken er dessuten tilegnet Mor i Hordnal (Helfrid), Evy og Edvin, Kent-Owe, Kim-André, Unni og Lisbeth
  • Kart over reiseruten for den første gruppen av samer som dro over fra Kautokeino til Alaska i 1894. Kartet finner du her
  • Det er nå mulig å bestille en T-skjorte med selve omslagsbildet. Prisen er kr. 150,- pluss porto. Se bilde av T-skjorten ved å klikke på Leserne. Send mail til:

 

Dette er baksideteksten på VINDMARKENE:

Etter det dramatiske møtet med grizzlyen står Ande igjen med to bjørnunger. Kaptein Healy foreslår at de seiler sørover for å selge dyrene.

Underveis får de dårlige nyheter: Et dampskip har forlist i havgapet, akkurat som Ande så i ravnedrømmen. Mannskapet må reddes!

I Kautokeino nages Marit av tvil om hvem som er faren til barnet hun venter. Hun har ikke hørt et ord fra Ande, og Johannes aner ingenting ennå. Hvor lenge kan hun holde det skjult?

 

- Er noe i veien, Marit? Du er så taus, hvisket Johannes.

Han strøk henne varsomt over magen. - Bare fortell meg det, Marit.

Vi må ikke holde noe hemmelig for hverandre.

Marit kjente at han klemte til om magen hennes. Det var nå det skulle skje. Sannheten skulle komme for en dag. Sannheten...

 

"Dag Ove Johansen besitter åpenbart omfattende kunnskap om en viktig del av norsk/ samisk historie. Hans bruk av historiske personer gir lyst til å - ja, faktisk! - følge denne serien."

Adresseavisen